Hakkımızda

Ürün Kategorileri

Hakkımızda

Özpekler Limited Şirketi, 1988 yılında kurucusu ve halen yönetim kurulu başkanı olan Mustafa ÖZPEK tarafından, Denizli' nin Tekkeköy beldesinde kuruldu.

Yıllık 40 ton alabalık yetiştirme kapasitesi olan bu çiftlik,bugün 200 ton yıllık kapasiteye sahip bulunmaktadır.

Çalışma süreci içerisinde artan Pazar taleplerine cevap averilebilmesi maksadıyla 1994 yılında kurulan ve bugün yıllık 300 ton üretim kapasitesine sahip, Denizli'nin Çameli ilçesinin,Elmalı köyündeki ikinci Özpekler alabalık üretim çiftliği,betonarme havuz sistemiyle hizmete açılmıştır.1995 yılında şirketin yönetimine katılan Yasin ve Osman Özpek kardeşler ile dürüst ve prensiplere dayalı,ahlaklı ticaretin simgesi haline gelmiştir.

1994 yılında Özpekler Su Ürünleri Ltd.Şti. talep artışlarının karşısında üçüncü çiftliklerini de bu kez, Burdur ili, Gölhisar ilçesi, Yapraklı baraj gölünde oluşturulmuştur. Bu çiftlikte bulunan 180 adet kafes havuzda, yılda 1.000 ton alabalık yetiştirilmektedir. Gittikçe artan üretim, doğal olarak pazarın ihtiyaçlarına yönlendirilmiş ve daha sistemli bir üretim biçimine geçmeye karar alınmasıyla,

1999 yılında yapraklı barajı altında kuluçkahane tesisleri de Özpekler tarafından kurulmuştur. Çiftliklerin ihtiyacı olan yavru alabalıkların yetiştirildiği bu kuluçkahane tesisinde, 10.000.000 adet yavru Alabalık üretilmektedir.Bu işletmede betonarme havuzlarda yılda 400 ton alabalık pazar boyutlarına kadar beslenmektedir.

Bu aşamadan sonra Denizli' de 2003 Mayıs ayında kurulan ileri işleme tesislerinde Alabalık Füme , Dondurulmuş Alabalık, Çipura ve Levrek yurt dışına ihraç edilmektedir.

2005 Yılında Muğla Köyceğiz ilçesine bağlı Karaçam köyünde 1000 ton/yıl kapasiteye sahip iki ayrı bölümden oluşan çiftlikler hizmete girmiştir.

2007 yılında Denizli Çivril ilçesi Gökgöl köyünde 1.100 ton/yıl kapasiteli Yüzer kafeslerdekendisine ait 7 çiftliğini kurmuştur.

2010 Yılında yatırımlarına devam etmiş ve Bodrum Güllük Yılanadası açıklarında 600 Ton/yıl Çipura ve Levrek üretimi yapmak amacıyla tesislerini kurmuştur.İşleme Tesisi olarak BRC, IFS, IBAN, HACCP, TSE, belgeleriylede yapılan üretimini kalite belgeleriylede sertifikalandırmıştır.

Kısacası 4.600 ton yıllık üretim kapasitesi ile pazara canlı ya da işlenmiş alabalık sunan ÖZPEKLER Ltd. Şti. Çağdaş batı standartlarında üretim,yetiştirme,işleme ve paketleme hizmetlerini 1988'den bu yana sürdürmektedir ve sürdürmeye devam edecektir.

İŞLETMENİN KISA TANITIMI

ÖZPEKLER SU ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

20.12.1985 Yılında KURUCUSU Mustafa ÖZPEK tarafından Denizli İli, Merkez A.Nazif Zorlu San. Sitesi 7152 sok. No : 2 Gümüşler – Denizli adresinde kurulmuş olup, daha sonra yönetime oğulları Yasin ÖZPEK ve Osman ÖZPEK katılmışlardır.

Özpekler Su Ürünleri toplam 1.474 m2 arazi üzerinde kurulu 925 m2 kapalı alanı bulunan fabrikasına ilaveten aynı adreste bulunan ve 2007 yılında mülkiyeti satın alınarak 2009 yılının haziran ayı itibariyle birleştirilerek toplam 3.472 m2 kapalı ve 2.630 m2 üretim alanı olarak genişletilen fabrikasında kendisine ait olan alabalık üretim çiftliklerinden yetiştirmiş olduğu alabalık ürünlerini temizleme, şişleme, fümeleme ( ısıl işlem ) ve fileto prosesleri işlemlerinden sonra vakumlu ambalajlarda dondurulup, paketlendikten sonra -40º şok odalarında muhafaza edilerek başta Almanya olmak üzere Danimarka, Hollanda, Belçika, Norveç v.s. gibi AB Ülkelerine “ Dondurulmuş Alabalık Füme Fileto – Taze Temizlenmiş Dondurulmuş Alabalık “ ve Çipura ürünleri olarak ihracatını yapmaktadır.

Özpekler Su Ürünlerinin Üretim Yeri Çiftlikleri

Sonuç olarak ; 3.650 – yaklaşık 4.000 Ton / Yıl Alabalık , 22.000.000 Adet / Yıl Yavru Alabalık ve 600 Ton / Yıl Çipura – Levrek Üretim çiftlikleri ve 1.000 Ton / Yıl Dondurulmuş Alabalık Füme İşleme Fabrikası bulunan Özpekler Su Ürünleri üretim ve işleme kapasitesini sürekli olarak iyileştirerek büyüme yolunda istikrarlı bir biçimde hızla devam etmektedir. üretim çiftliklerinde ve fabrikada 5 Mühendis, 6 İdari personel, çiftliklerde 81, fabrikada 72 kişi olmak üzere toplam 153 Personel istihdam etmektedir.

Özpekler Su Ürünlerinin ; 4 adet kesim makinesi, 3 adet balık garamajlama makinesi, 2 adet vakum makinesi, 4 adet – 18 soğuk oda deposu, 1 adet salamura odası, 1 adet şişleme odası, 6 adet füme fırını, 2 adet kurutma odası, 2 adet -5 soğuk oda, 2 adet – 40 şoklama odası, soğutma grubu, şiş yıkama, 1 adet kompresör, 2 adet buz makinesi, 1 adet taban alanı 110 m2’lik – 22 soğuk oda, 2 adet deep freze odası , 1 adet elektrikli fırın şeklinde makine parkuru ve soğutma ve şoklama ünitelerine sahiptir.Özpekler Su Ürünleri “ Özpekler Su Ürünleri “ Markasına sahip olup, TR 20 30 472 Numarası ile ihracat yapmaktadır. Özpekler Su ürünleri Müşterilerin istekleri doğrultusunda Ulusal ve Uluslar arası Gıda Kodeksi ve Çevre yasalarına duyarlı ve uyumlu olarak hijyen koşullarında kontrollü şartlar altında üretilen hammadde balığın işletmeye alınmasından başlayıp, tüm işleme proseslerinde ve nihai ürün olarak elde edilen füme ve taze dondurulmuş Alabalık ve Çipura balığın nihai alıcıya teslim edilinceye kadar kontrollü ve gıda güvenliği ve kalite bilinci ile eğitilmiş personeller ile üretim yapmak, gıda güvenliği kurallarını uygulayarak çevre yasalarına duyarlı ve kalite sistemini sürekli iyileştirerek tüketici sağlığını etkilemeyecek, sağlıklı, güvenilir , hijyenik ve sürekli olarak kaliteli ürünlerin üretilerek müşteriye sunulması kalite politikasıyla üretmiş olduğu ürünlerinin ihracatını yapmakta ve ileri teknolojiyi en etkin bir şekilde kullanarak üretim ve ihracat kapasitesini artırmakta, sisteminde sürekli olarak iyileştirme yapmakta, dolayısıyle istihdam sağlayarak istikrarlı olarak artan oranda büyümeyi hedeflemekte, üretmiş ve yapmış olduğu ihracat oranında Ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Özpekler Su Ürünleri ;- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Uygulamış olduğu Kırsal Kalkınma ve Destekleme Projeleri ile 2007-2008 Yıllarında üretim kapasitesini artırmaya yönelik makine alımına ilişkin 2 ayrı proje ile Soğuk Zincirli taşıma aracı ve Soğutma Ünitesi ( Soğuk Hava Ünitesi ) alınmıştır.

2010 Yılında üretim kapasitesini artırmaya ve verimlilik elde etmeye yönelik olarak Denizli İli Çivril İlçesinde Havalandırma sistemi ve pompalama yolu ile oksijen üreterek balık çiftliklerinde uygulamaya ve verimlilik elde etmeye yönelik olarak hazırladığımız ve KOSGEB idaresine sunduğumuz AR- GE projemiz sonuçlandırılarak istenilen düzeyde verimlilik elde edilmiştir.

Ayrıca Yine 2010 Yılında KOSGEB’ e verimlilik elde etme, pazarlamayı güçlendirme ve maliyetleri düşürmeye yönelik olarak hazırladığımız KOBİ projemizde başarılı bir şekilde kazanılmış ve uygulanarak istenilen düzeyde başarı elde edilmiştir.

2011 Yılında ise Kırsal Kalkınma ve Destekleme Projesi kapsamında kapasite artırımına yönelik olarak hazırlamış olduğumuz projelerle 2 adet soğuk oda ünitesi ile 1 adet çipura iç alma ve 1 adet alabalık iç alma ( fileto ) makineleri alarak projelerini başarılı bir şekilde hayata geçirmiştir.

Özpekler Su Ürünleri ; Önce Müşteri Memnuniyeti İlkesi ile kalitesini en etkin bir biçimde korumakta ve güçlendirmektedir. Özellikle başta KOSGEB olmak üzere Devletin diğer Kurumlarına hazırlamış ve kazanmış olduğu Projelerini en etkin bir biçimde faydalı hale getirmiş, büyümesinde büyük rol oynayan bu desteklerin katkısıyla elde etmiş olduğu kazancını sermayesine ilave ederek tekrar yatırıma dönüştürerek istihdam sağlamış ve istikrarlı bir biçimde büyümeyi hedeflemiştir. Kuruluşunun ilk yılları itibariyle Yurt İçinde başta Denizli İli ve çevresi olmak üzere Erzurum, Ankara , İstanbul, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ , Antalya Bölgelerine Askeri ve diğer Devlet Kurumlarına Genel Kurmay Başkanlığı’na Bakanlıklara, Yurt Dışı olarak başta balık Ülkesi Norveç Olmak üzere Kıbrıs, Danimarka, İsveç, Belçika, Almanya gibi Ülkelere hatta İngiliz Kraliyet Ailesine kadar yetiştirmiş olduğu bu ürünlerini en kaliteli bir biçimde teslim etmiştir. Kalitesinden hiçbir zaman ödün vermeyen Özpekler Su Ürünleri bu ürünlerin beyaz et – gıda olması ,doyurucu ve kollestrol etkisiz özelliklerinin yanı sıra özellikle çocukların beyin gelişmelerinde etkili ve en önemlisi hazır yiyecek olmasından dolayı hızlı tüketilmektedir.

Bu anlamda gerek Ulusal ve gerekse Uluslar arası Küresel rekabetin yoğun olduğu bir ortamda özellikle kalitesi ve müşteri beklentileri ve taleplerinin en hızlı bir biçimde karşılanıyor olması sebebiyle rakiplerinin karşısında tercih edilen bir özellik kazanılmıştır.